Yaratıcı Okuryazarlık Sertifika Programı


EĞİTİMİN TANITIMI

Katılımcıların bireysel çalışmalarda kendilerine ilişkin farkındalıklarını arttırmalarını, bireysel yeteneklerini geliştirmelerine, grup çalışmaları ile yaratıcılıklarını pekiştirmelerine, paylaşmayı, kendini ve başkalarını dinlemeyi, öğrenmelerine, eleştirel düşünmelerine ve kendilerini rahatça ve etkin bir biçimde dile getirebilmelerine ilişkin teknikleri edinmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

DERS PROGRAMI

 Modül Adı      Saati    İçerik


 Yaratıcı Öykü Yazarlığı      
 

4
Bu modül, öykünün fiziksel, biçimsel, işlevsel, kavramsal ve döngüsel yapısını ele alan ve açıklayan bir içerikle, çeşitli öyküleme teknikleri, zaman kullanımı, karakter yaratımı gibi konuları ele alan bir başlangıç sunmaktadır.


 Kısa Film Senaryo Yazarlığı       


4
Bu modül senaryonun teknik özelliklerinin ön plana alınarak temel senaryo yazım kurallarını irdeleyen, günümüz senaryo yazım tekniklerini odaklayan, özellikle kısa filmlere yönelik çarpıcı öyküleme ve senaryolaştırma teknikleri üzerine bir başlangıç sunmaktadır.



 Senaryo Yazarlığı             




4
             
 Bu modül senaryonun teknik özelliklerinin ön plana alınarak temel senaryo yazım kurallarını irdeleyen, günümüz senaryo yazım tekniklerini odaklayan, özellikle kısa filmlere yönelik çarpıcı öyküleme ve senaryolaştırma teknikleri üzerine bir başlangıç sunmaktadır.

 
Fotoğraf - Kamera - Işık - Kurgu             



4
  Bu modül temel fotoğraf, ışık, kamera kullanımını kurgu tekniklerini ve uygulamaları içermektedir. Temel kurgu programları ile tanışıklığı, filmlerin farklı senaryolar çerçevesinde nasıl kurgulanabileceğini atölye çalışmaları ile örneklemeyi hedeflemektedir. Bireysel ya da gruplar halinde üzerinde çalışılacak bir portfolyo oluşturulmasını da hedefleyen bu modül, temel olarak görsellerin tasarlanması, afiş, broşür tasarımı ve amaca yönelik renk, kadraj, görüntü kullanımı gibi konuları öncelemektedir. 


 Kısa Film Atölyesi          



4
             
 Bu modül özellikle kısa filmin ne olduğunu, senaryo ve çekim özelliklerini, öykülemeyi ve diğer teknik özellikleri ön plana alan bir temel bilgi ve uygulama sunmayı amaçlamaktadır. Temel senaryo yazım kuralları çerçevesinde oluşturulan grupların çalışma dinamiklerini belirleyen, çekim açılarını, anlatı biçimlerini ve özellikle kısa filmlere yönelik çarpıcı öyküleme ve senaryolaştırma teknikleri üzerine bir başlangıç sunmaktadır. 

 
Eğlenceli İletişim Becerileri         



4
              
 Bu modül, özellikle çocuklar için, oynayarak iletişim kurma, çeşitli oyun senaryoları içinde bireysel ve grup şeklinde yarışmalar ve yaratıcılıklar sergileme ve değerlendirme alıştırmaları sunmaktadır. Modül çerçevesinde iletişimin temelde ne olduğu, olası hatalar ve düzeltme olanakları, kendini ifade biçimleri ve tasarımlar planlanmaktadır.
 

Reklam yazarlığı               


 
4             
 Bu modül reklamın ve reklamcılığın teknik özelliklerinin değerlendirildiği, temel reklam yazarlığı kurallarını, biçimlerini ve etik ilkeleri irdeleyen, günümüz radyo televizyon, sinema ve sosyal medya ile açık hava reklam senaryoları için yazım tekniklerini odaklayan, tasarım, öyküleme ve senaryolaştırma teknikleri üzerine bir başlangıç sunmaktadır. 


 Diksiyon              



 4              
 Daha çok sesletim ve ifade düzeyinde geleneksel diksiyon eğitimini hedefleyen bu modül, bireylerin var olan diksiyon bozukluklarını saptamayı ve düzeltmeyi hedeflemekte, çeşitli telaffuz alıştırmaları ile kaydedilebilir ses niteliğini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. 


 Temel Oyunculuk Atölyesi          



 4             
 Bu modül oyunculuğun teknik özelliklerinin ön plana alınarak temel oyunculuk kuramlarını ve uygulamalarını katılımcılara kazandırmayı hedefler. Günümüzün oyunculuk beklentilerini, oyunculuk kazanımlarını vurgulayan ve uygulamalara yer veren, özellikle kısa filmler için oyunculuk olanakları sunan temel oyunculuk girişimleri için bir başlangıç sunmaktadır.


 Yaratıcı Drama Atölyesi 



 4             
 Çocukların yaratıcılıklarını ve drama yeteneklerini ön plana taşıyan bir anlayışla, temel oyunculuk kuramlarını ve uygulamalarını katılımcılara kazandırmayı hedefler. 7-14 yaş çocuklar için yaratıcı drama atölyesi, yalnızca çocukların bedenlerini değil beyinlerini de harekete geçiren uygulamalar sunmaktadır.

EĞİTİM TARİHLERİ

xflashx Başlangıç : 14 Mart 2020


EĞİTİM YERİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ / BEYAZIT KAMPÜS


EĞİTİM ÜCRETİ

1200 TL (KDV Dahil)


EĞİTMEN KADROSU

Prof.Dr.Emine NİLÜFER PEMBECİOĞLU

*** Program konusunda uzman akademisyen, sanatçı ve yazarların da katılımı ile zenginleştirilecektir.

VERİLECEK BELGE veya SERTİFİKANIN ADI

Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara “Yaratıcı Okuryazarlık Sertifika Programı” ni tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir.


KİMLER KATILABİLİR ?

Yaratıcı İletişim Teknikleri Sertifika Programı, konuya ilgi duyan herkese açıktır. Özel alanlardan katılımcılar çerçevesinde kurs içeriğinde değişiklikler yapılabilir. Hukukçular, Eğitimciler, Sanatçılar, İletişimciler, Siyasal Bilimciler, Halkla İlişkilerciler, Turizmciler ve Güvenlikçiler gibi, farklı sektörlerde çalışan ve insan insana iletişim ortamlarında bulunan bireylerin etkin iletişim konusunda kendini geliştireceği bir ortam sunan bu eğitim paketi, yaratıcılığı önemseyen, bireyi üretime hazırlayan bir süreci odaklamaktadır. 


Sertifika programına konu ile ilgili olan, ilgi duyan herkes katılabilir, adayların üniversite öğrencisi ya da mezunu olmaları, ağırlıklı olarak insan ve iletişim ile ilgili bir alanda çalışmaları ya da çalışmayı hedeflemeleri önceliklidir. Sosyal bilimler tabanı yeğlenmekle birlikte, fen ya da tıp bilimlerinden de katılımcılar olabilir. Modüllerin 20’şer kişilik sınıflarda etkin katılımlı verim odaklı gerçekleşmesi planlanmaktadır. Modüller tek yönlü klasik bir ders anlatımından çok, katılımcı merkezli, etkinliklerin ekip ve grup çalışmaları gerektirecek şekilde yapılandırılmıştır. Bu öngörü çerçevesinde oluşturulacak olan grupların çift sayıda öğrencinin olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

Halk Bankası Beyazıt Şubesi
Şube kodu : 820
Hesap No : 06200404
IBAN : TR87 0001 2009 8200 0006 2004 04

* Merkezimize yapılacak olan kurs ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;

Alıcı adı kısmına : İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezi
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi kurs (Kurs adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır…


KREDİ KARTI İLE ÖDEMELER HAKKINDA

Paraf Kart ( Halk Bankası ) 3 Taksit , Diğer Kredi Kartlarına Tek Çekim yapılabilmektedir. 

Kredi Kartı Ödemeleri İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezinde Yapılmaktadır.


ÜCRET İADELERİ HAKKINDA GEREKLİ BİLGİ
Herhangi bir Eğitimden vazgeçme durumunda, Eğitimi başlama tarihinden en az 5 iş günü öncesinden haber verilerek mazeret dilekçesini İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sunmalıdır. Sunulan mazeret Dilekçesi İstanbul – SEM yönetiminden geçtikten ve kabul edildikten sonra iade edilir. İade şartları ise merkeze sunulan mazeret dilekçesinin başvuru yapan kişinin iban no su ve yatırılan dekont gereklidir.kesilen fatura iade edilmelidir.Gerekli olan belgeler gelmediği süreçle iade edilemez.

Muhasebe Birimi : 0212 440 00 00 / 13077 


İSTANBUL - SEM EĞİTİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

Hizmet Sözleşmesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ