Yapısal Eşitlik Modellemesi’ne (Yem) Giriş Eğitimi

EĞİTİMİN TANITIMI

Bu eğitimde öncelikle klasik regresyon modelleri ile karşılaştırmalı olarak YEM’de yürütülecek araştırmaların özellikleri ele alınacaktır. Ardından YEM’in temel kavramlarına değinilecek ve LİSREL programında komut yazma, ölçüm modeli ve yapı modeli ile ilgili sınamalara ilişkin uygulamalar yapılacaktır. Bu eğitimin sonunda katılımcıların araştırma sorularının YEM’e uygun olup olmadığını ayırt etme, YEM’e uygun araştırma hipotezleri geliştirme ve bu hipotezleri YEM’de sınama becerilerini kazanmış olmaları hedeflenmektedir.


İÇERİK:

Klasik Regresyon Modelleri ve YEM
YEM dili
YEM’de Ölçüm Modeli Sınamaları: Açımlayıcı ve Doğrulayıcı Faktör Analizi (AFA ve DFA)
YEM’de Yapı Modeli Sınamaları: Medyatör Etki Hipotezleri ile Gözlenen ve Örtük Değişkenlerle Yol Analizleri
YEM’de Yapı Modeli Sınamaları: Moderatör Etki Hipotezleri ile Gözlenen ve Örtük Değişkenlerle Yol Analizleri
YEM’de Alternatif Yapı Modeli Sınamaları

DERS PROGRAMI

21 Kasım 2019 Perşembe:

15.00-16.30: Medyatör etki hipotezleri, moderator etki hipotezleri, klasik regresyon modelleri ve Yapısal Eşitlik Modellemesi. YEM dili: temel kavramlar.

16.30-16.45: Kahve Arası

16.45-18.15: Açımlayıcı faktör analizi (AFA)

18.15-18.30: Kahve arası

18.30-20.00: Veri tabanının YEM için hazırlanması, komut dosyasının hazırlanması ve YEM’de ölçüm modeli sınaması-doğrulayıcı faktör analizi (DFA).

28 Kasım 2019 Perşembe:

15.00-16.30: Medyatör Etki Hipotezi: Örtük Değişkenlerle Ölçüm Modeli, Yapı Modeli ve Alternatif Model Sınamaları

16.30-16.45: Kahve Arası

16.45-18.15: Medyatör Etki Hipotezi: Gözlenen Değişkenlerle Ölçüm Modeli ve Yapı Modeli Sınaması

18.15-18.30: Kahve arası

18.30-20.00: Moderatör Etki Hipotezi: Ölçüm Modeli ve Yapı Modeli Sınaması


EĞİTİM TARİHLERİ

   21 Kasım 2019 Perşembe Saat 15:00-20:00

   28 Kasım 2019 Perşembe Saat 15:00-20:00

*** 2 gün toplam 9 saat


EĞİTİM YERİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ / BEYAZIT KAMPÜS


EĞİTİM ÜCRETİ

200 TL (KDV Dahil)


EĞİTMEN KADROSU

Doç. Dr. Özlem SERTEL BERK

Doç. Dr. Özlem SERTEL BERK, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji (Klinik Psikoloji) alanında tamamlamıştır. Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalında yapmıştır. Araştırma görevlisi olarak 2002 yılında çalışmaya başladığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde hâlihazırda klinik psikoloji alanında doçent olarak görev yapmaktadır. Klinik sağlık psikolojisi alanında çalışmalarını yürütmekte olup, aynı zamanda 2005 yılından bu yana lisans ve lisansüstü düzeyde temel ve ileri istatistik dersleri vermektedir.


VERİLECEK BELGE veya SERTİFİKANIN ADI

Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara “YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ’NE (YEM) GİRİŞ EĞİTİMİ” ni tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir.


KİMLER KATILABİLİR ?

Sosyoloji, tıp fakülteleri, psikoloji, davranışsal iktisat alanı, siyasal bilgiler-uluslararası ilişkiler bölümü..en çok ihtiyaç duyanlar olabilir. SEM olarak duyuru sisteminize göre genel olarak tüm fakültelere de duyuru olabilir .Öğrenci ve akademisyenler

BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

Halk Bankası Beyazıt Şubesi
Şube kodu : 820
Hesap No : 06200404
IBAN : TR87 0001 2009 8200 0006 2004 04

* Merkezimize yapılacak olan kurs ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;

Alıcı adı kısmına : İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezi
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi kurs (Kurs adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır…


KREDİ KARTI İLE ÖDEMELER HAKKINDA

Paraf Kart ( Halk Bankası ) 3 Taksit , Diğer Kredi Kartlarına Tek Çekim yapılabilmektedir. 

Kredi Kartı Ödemeleri İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezinde Yapılmaktadır.


ÜCRET İADELERİ HAKKINDA GEREKLİ BİLGİ
Herhangi bir Eğitimden vazgeçme durumunda, Eğitimi başlama tarihinden en az 5 iş günü öncesinden haber verilerek mazeret dilekçesini İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sunmalıdır. Sunulan mazeret Dilekçesi İstanbul – SEM yönetiminden geçtikten ve kabul edildikten sonra iade edilir. İade şartları ise merkeze sunulan mazeret dilekçesinin başvuru yapan kişinin iban no su ve yatırılan dekont gereklidir.kesilen fatura iade edilmelidir.Gerekli olan belgeler gelmediği süreçle iade edilemez.

Muhasebe Birimi : 0212 440 00 00 / 13077 


İSTANBUL - SEM EĞİTİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

Hizmet Sözleşmesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ