EĞİTİMİN TANITIMI
Son zamanlarda hem sosyal ve beşeri bilimlerde hem de sağlık bilimlerinde hesaplama ağırlıklı işlerin artışı, bazı bilgisayar programlama ihtiyaçlarının da artmasına sebep olmuştur. Söz konusu alanlarda çalışan araştırmacıların kendi ihtiyaçları doğrultusunda bazı kısa bilgisiyar kodu ve programlarının yazımında R, Python ve Julia gibi dilleri öğrenmesi gerekebilmektedir. Bu kısa kurs programında Python dili hakkında genel bir bakış sunulmaktadır. Söz konusu kurs harici paketler ile bir takım özel problemlerin çözümüne değil Python dilinin yapısına odaklanmaktadır. Kursta Python değişkenleri, veri tipleri, veri yapıları, nesne yönelimli programlama paradigması ve veri saklama gibi temel kavramlar tanıtılır. Bu kavramların açıklanmasında canlı olarak kod yazılır ve çalıştırılır. Araştırmacıların kendi fonksiyon ve modüllerini nasıl yazabileceği gibi konular da kursun içeriğine dahildir. Bu kurs sonrasında araştırmacı numpy ve pandas gibi veri analizinde kullanılan bazı modülleri kendi kendine öğrenebilecek seviyeye gelir.
DERS PROGRAMI
1. Degişkenler, diziler ve Python tip sistemi
2. Operatörler, cümleler ve ifadeler
3. Döngü ve kontroller
4. Fonksiyonlar
5. Nesne yönelimli programlama
6. Paketler
7. Dosyalama ișlemleri
8. Veritabanı bağlanabilirliği ve SQL
EĞİTİM TARİHLERİ
20.03.2020 - Cuma, 15:00 - 18:00
EĞİTİM SÜRESİ: 180 dakika
EĞİTİM YERİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ / BEYAZIT KAMPÜS / ISTARMER
EĞİTİM ÜCRETİ
200 TL KDV DAHİL
EĞİTMEN KADROSU
Prof.Dr.Mehmet Hakan SATMAN
Prof.Dr.Mehmet Hakan Satman, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü’nde (2002), yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Bilim Dalı’nda (2005), doktora eğitimi İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Bilim Dalı’nda (2008) tamamlamıştır. Nicel Karar Alma Yöntemleri alanında 2013 yılında Doçent ünvanını, 2019 yılında da Profesör ünvanını almıştır. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü Yöneylem Anabilim Dalı’nda çalışan Dr. Satman’ın genetik algoritmalar, dayanıklı regresyon, yapay sinir ağları ve bilgisayar programlama gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır.
VERİLECEK BELGE veya SERTİFİKANIN ADI
Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara “ Python Eğitimi” ni tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir.
KİMLER KATILABİLİR ?
Python ile programlama konusunda kendini geliştirmek isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri
BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ
Halk Bankası Beyazıt Şubesi
Şube kodu : 820
Hesap No : 06200404
IBAN : TR87 0001 2009 8200 0006 2004 04
* Merkezimize yapılacak olan kurs ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;
Alıcı adı kısmına : İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezi
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi kurs (Kurs adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır…
KREDİ KARTI İLE ÖDEMELER HAKKINDA
Paraf Kart ( Halk Bankası ) 3 Taksit , Diğer Kredi Kartlarına Tek Çekim yapılabilmektedir.
Kredi Kartı Ödemeleri İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezinde Yapılmaktadır.
ÜCRET İADELERİ HAKKINDA GEREKLİ BİLGİ
Herhangi bir Eğitimden vazgeçme durumunda, Eğitimi başlama tarihinden en az 5 iş günü öncesinden haber verilerek mazeret dilekçesini İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sunmalıdır. Sunulan mazeret Dilekçesi İstanbul – SEM yönetiminden geçtikten ve kabul edildikten sonra iade edilir. İade şartları ise merkeze sunulan mazeret dilekçesinin başvuru yapan kişinin iban no su ve yatırılan dekont gereklidir.kesilen fatura iade edilmelidir.Gerekli olan belgeler gelmediği süreçle iade edilemez.
Muhasebe Birimi : 0212 440 00 00 / 13077
İSTANBUL - SEM EĞİTİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ
Hizmet Sözleşmesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ