KGK Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programı
Bilindiği üzere 4/11/2017 tarihli ve 30230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitim Tebliği" bağımsız denetçilerin etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız denetim hizmeti sunabilmeleri amacıyla mesleki bilgi ve becerilerinin ihtiyaç duyulan seviyede tutulmasına ve geliştirilmesine yönelik usul ve esasları düzenlemektir.
4/11/2017 tarihli ve 30230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitim Tebliği"nin 8'inci maddesinin ikinci fıkrasında; temel mesleki konularda yürütülen eğitimlerden, bağımsız denetçilerin sürekli eğitim kredisi elde edilebilmesi, eğitim programının eğitim gerçekleştirilmeden önce Kurum tarafından onaylanmış olması şartına bağlanmıştır.
DERS PROGRAMI
Ders Programına Ulaşmak için TIKLAYINIZ....
DERS İÇERİĞİ (İçeriklere ulaşmak için ders isimlerinin üzerine tıklayınız )
EĞİTİM TARİHLERİ
Eğitim başlangıcı : 17 KASIM 2018 itibari ile eğitimler başlayacaktır.
Saat: 09.00 - 17.00
EĞİTİM YERİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ / BEYAZIT KAMPÜS
EĞİTİM ÜCRETİ
Muhasebe Standartları 1 (7 Kredi) : 400 ₺ KDV Dahil
Muhasebe Standartları 2 (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Muhasebe Standartları 3 (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Muhasebe Standartları 4 (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Denetim 1 (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Denetim 2 (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Denetim 3 (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Etik Kurallar (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
Finans (7 Kredi): 400 ₺ KDV Dahil
EĞİTMEN KADROSU
- Prof.Dr. AHMET GÖKSEL YÜCEL
- Prof.Dr. ASLI TÜREL
- Prof.Dr. FATİH YILMAZ
- Prof.Dr. FATMA LERZAN KAVUT
- Prof.Dr. KEREM SARIOĞLU
- Prof.Dr. MİRAÇ SEMA ÜLKER
- Prof.Dr. NAZLI KEPÇE
- Prof.Dr. RECEP PEKDEMİR
- Prof.Dr. YAKUP SELVİ
- Doç.Dr. ABDURRAHMAN TAYLAN ALTINTAŞ
- Doç.Dr. AHMET TÜREL
- Doç.Dr. AYÇA ZEYNEP SÜER
- Doç.Dr. BURCU ADİLOĞLU
- Doç.Dr. EVREN DİLEK ŞENGÜR
- Doç.Dr. MELİS ERCAN
- Doç.Dr. NERGİS NALAN YAKAR
- Doç.Dr. ÖZGÜR MUHİTTİN ESEN
- Dr.Öğr.Üyesi EMRE SELÇUK SARI
- Dr.Öğr.Üyesi TURGAY SAKİN
VERİLECEK BELGE veya SERTİFİKANIN ADI
Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara , tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir.
KİMLER KATILABİLİR ?
Bağımsız denetçiler için sürekli eğitimin amacı nedir?Sürekli eğitiminin amacı, etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız denetim hizmeti sunulabilmesini sağlayacak mesleki bilgi ve becerilerin, ihtiyaç duyulan seviyede tutulması ve geliştirilmesidir.
Sürekli eğitim yükümlülüğü nedir?
Denetçilerin 3 yıllık dönem içerisinde en az 60 kredi temel mesleki konulardan olmak üzere 120 kredi karşılığı eğitimi tamamlama zorunluluğudur.
Yıllık olarak elde edilmesi gereken zorunlu kredi ne kadardır?
Temel mesleki konulardan her yıl en az 20 kredi karşılığı eğitimi tamamlamak zorunludur. Bunun dışında diğer kredilerin 3 yıllık dönem içeresinde olması kaydıyla hangi yıl edinildiği önemli değildir.
Temel mesleki konulardan yıllık elde edilmesi gereken 20 kredi karşılığı eğitimin belirli bir konudan alınma zorunluluğu var mıdır?
Mesleki konulardan herhangi birinde önemli değişiklik yapılmış olması halinde, Kurum yıllık zorunlu kredi miktarının belirli bir kısmının bu konulardan elde edilmesini zorunlu tutabilir. Ancak Kurum tarafından belirli bir konu zorunlu tutulmadığı sürece temel mesleki konuların herhangi birinden kredi elde edilmesi yeterlidir.
Temel mesleki konulardan 2018 yılında 60 kredi elde ettim. 2019 ve 2020 yıllarında temel mesleki konulardan kredi elde etmem gerekir mi?
Önceki yıllarda edinilen kredi miktarına bakılmaksızın her yıl temel mesleki konulardan en az 20 kredi karşılığı eğitimin tamamlanması gerekmektedir.
Etik Kurallar konusundan 5 kredilik eğitimi tamamladım. Bu yıl için temel mesleki konulardan ayrıca 20 kredi mi elde etmeliyim?
Etik kurullar konusu temek mesleki konular arasında bulunması nedeniyle etik kurallar konusundan alacağınız eğitim, hem 3 yıllık dönemde elde edinilmesi gereken 5 kredilik etik kurallar eğitimi için, hem de yıllık elde edilmesi gereken 20 kredilik temel mesleki konu eğitimi için dikkate alınır. Dolayısıyla 5 kredilik etik kurallar eğitimini tamamlamış iseniz 15 kredilik temel mesleki konu eğitimi ile o yılın 20 kredilik temel mesleki konu eğitimini tamamlayabilirsiniz.
Eğitim yöntemleri nelerdir?
Eğitim yöntemleri; yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim, işbaşı eğitimi, akademik çalışmalar ve diğer eğitim faaliyetlerinden oluşur. Diğer taraftan eğitim yöntemleri arasında sayılmamış olsa da mesleki gelişime doğrudan katkı sağladığı ileri sürülen faaliyetler, yapılacak başvuru sonucunda Başkanlık tarafından değerlendirilerek eğitim faaliyeti olarak kabul edilebilir.
2014 yılında yetkilendirildim. Ancak henüz gerekli harç ve ücretleri yatırmadım. Sürekli eğitime tabi olacak mıyım?
Yetkilendirilen ancak harç ve ücretleri yatırmadığından dolayı sicile kaydedilmeyen kişilerin sürekli eğitim yükümlülüğü bulunmamaktadır. Sadece bağımsız denetim resmi sicilinde kayıtlı olan bağımsız denetçilerin sürekli eğitim yükümlülüğü bulunmaktadır.
2017 yılında yetkilendirildim. 2018 yılı içerisinde sicile kaydedildim sürekli eğitim yükümlülüğüm hangi tarihte başlayacaktır?
2017 yılında yetkilendirilen ve 2018 yılında sicile kaydedilen denetçilerin eğitim yükümlülüğü 2020 yılında başlar.
2017 yılında yetkilendirildim 2018 yılında sicile denetçi olarak kayıt edildim. Halen kamu görevlisi olarak çalışmaktayım. 2025 yılında emekli olduktan sonra bağımsız denetim faaliyetinde bulunmayı düşünüyorum.
2025 yılına kadar sürekli eğitim yükümlülüğünü yerine getirmezsem belgem iptal olur mu? 2025 yılında hangi şartlarda denetçilik yapmaya başlayabilirim?
2025 yılına kadar sürekli eğitim yükümlülüğünü yerine getirmezseniz denetçi belgeniz iptal olmaz. Ancak faal olarak denetçilik yapamazsınız. 2025 yılında toplam 120 kredi (en az 60 kredisi temel mesleki konu olmak üzere) karşılığı eğitim faaliyetini yerine getirerek sicilde faal konuma gelebilir ve denetim faaliyetinde bulunabilirsiniz.
2017 yılında yetkilendirildim 2018 yılında sicile denetçi olarak kayıt edildim. SMMM/YMM olarak görev yapıyor, ancak bağımsız denetim faaliyetinde bulunmuyorum 2023 yılına kadar bağımsız denetim faaliyetinde bulunmayı düşünmüyorum. 2023 yılına kadar sürekli eğitim yükümlülüğünü yerine getirmezsem belgem iptal olur mu?
2023 yılına kadar sürekli eğitim yükümlülüğünü yerine getirmezseniz denetçi belgeniz iptal olmaz. Ancak faal olarak denetçilik yapamazsınız. 2023 yılında toplam 120 kredi (en az 60 kredisi temel mesleki konu olmak üzere) karşılığı eğitim faaliyetini yerine getirerek sicilde faal konuma gelebilir ve denetim faaliyetinde bulunabilirsiniz.
Bağımsız denetim ile ilgili bir kitabın yazarıyım. Bu kitap yazımından kredi elde edebilir miyim?
Eğitim konularında yayımlanan her bir kitap için 60 krediye kadar kredi elde edilebilir. Ancak kitap yazımından kredi elde edilebilmesi, kitabın içeriğinin Kurum tarafından uygun görülmesi şartına bağlıdır.
BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ
KREDİ KARTI İLE ÖDEMELER HAKKINDA
Paraf Kart ( Halk Bankası ) 3 Taksit , Diğer Kredi Kartlarına Tek Çekim yapılabilmektedir.
Kredi Kartı Ödemeleri İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezinde Yapılmaktadır.
ÜCRET İADELERİ HAKKINDA GEREKLİ BİLGİ
Muhasebe Birimi : 0212 440 00 00 / 13077
İSTANBUL - SEM EĞİTİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ
Hizmet Sözleşmesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ