Blokzincir Teknolojileri ve Hukuki Altyapısı Sertifika Programı (Yüzyüze Eğitim)

EĞİTİMİN TANITIMI

Eğitimin Amacı

Blokzincir teknolojileri ve web3 konsepti gün geçtikçe bilişim teknolojileri arasındaki yerini sağlamlaştırmaktadır. Token ekonomisinin iktisadi sonuçları ve dijital varlıklar üzerinde fiili hakimiyetin sağlanması ile ortaya hukuki çözüme muhtaç problemler çıkarmaktadır. Henüz tam bir regülasyonun yapılmadığı bu alanda teknoloji ile uyumlu ve global seyri takip edebilecek bir düzenleme ve uygulama için yetkin hukukçulara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu eğitim ile öncelikle blokzincir alanındaki temel kavramların ve teorik altyapının hukukçulara yönelik olacak şekilde ortaya konması amaçlanmaktadır. Pratik çalışmalarla teorik eğitim desteklenerek blokzincir üzerindeki kripto varlıklar üzerinde çalışma imkânı sağlanacaktır. Eğitim programını tamamlayan katılımcıların, kripto varlıkların çalışma mekanizmasına ve teknolojik altyapısına hakim olması ve bu sayede bu alanda geliştirilecek uygulamaların hukuki uygunluğunu denetleyebilmeleri, ülkemizde faaliyet gösteren bu alandaki teknoloji şirketlerinin yasal uyumluluğuna katkıda bulunabilmeleri hedeflenmektedir.


DERS PORGRAMI
25    Haziran Cumartesi: 6 saat

09.30 karşılama ve sonrasında tanıtım ve açılış konuşması (Abide Gülel-Ayca Küçük);
•    10.00-13.00 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer EKMEKÇİ
SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan GÜNGÖR
DEİK Teknoloji Konseyi
Sinem CANTÜRK / KPMG (sektorel)
Alex AKSU / CYBOR (sektorel)
Gökhan ÖNAL / LPS CHAIN) (sektorel)
13.00-14.00 Lansman Kokteyli
•    14.00-17.00 H. Burak Gemalmaz, Fatih Cengil (Temel kavramlar, Web3) ve Nafiye Yücedağ (AML, KYC, MASAK düzenlemeleri) 3 saat

26    Haziran Pazar: 6 saat

•    10.00-13.00 H. Burak Gemalmaz, Fatih Cengil,​Alex Aksu
Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Özcan, Furkan Gülel
(legal eng, coinler, coin borsaları ve saklama yöntemi cüzdanlar, metamask ile cüzdan edinme pratik1 çalışması 3 saat)
13.00-14.00 öğle arası
•    14.00-17.00 H. Burak Gemalmaz, Fatih Cengil,
Gülsüm Özalp
Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Özcan, Furkan Gülel, (legal eng/second life, akıllı kontratlar, fuzzy logic, akıllı kontrat incelenmesi pratik2 çalışması 3saat)

2    Temmuz Cumartesi: 6 saat
•    10.00-13.00 Fatih Cengil,
Okay Yavas
Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Ozcan, Furkan Gülel, (DAO teknolojisi, şirket bağlamında incelenmesi, ünlü DAOlar, sorunları ve DAO- oylama pratik3 çalışması yapılması- 3 saat)
13.00-14.00 öğle arası
•    14.00-17.00 Fatih Cengil,
Gürkan Ketenciler, Aleyna Doğan, Timur Bozca,
Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Özcan, Furkan Gülel (NFT giriş, tipleri, kullanım alanları, sorunları hukuki dataya sahip NFT oluşturulması pratik4 çalışması 3 saat)

3    Temmuz Pazar: 6 saat + 1 saat sınav
•    10.00-13.00 Ubeydullah Türkyılmaz,
Alex Aksu,
Yusuf Eren Yıldız (metaverse, tokenomics, otherside-3 saat)
•    14.00-17.00 Regulasyonlar
SPK (Burak Görmez, Barışcan Saç),
Ayça Küçük, Abide Gülel, Yusuf Eren Yıldız (kanun taslağı, kripto şirketlerinin sorumluluk reddi ve kullanıcı sözleşmeleri, MASAK bildirimi ve pratik5 çalışması ve VR -3 saat)

1 saat sınav

*ders bitişleri kahve molaları olması sebebi ile 15dk kayabilir.


EĞİTİM İÇERİĞİ
Ders 1  / Temel Kavramlar – 2 Saat 

1-) Blokzincir teknolojisi temeli, tarihi ve şifreleme teknolojisi

Eğitmen: Prof. Dr. H. Burak GEMALMAZ

Ders Süresi: 1 Saat

İçeriği: Şifreleme (Kriptografi) teknolojisinin günümüze değin ulaştığı noktanın çerçevesi çizilerek, blokzincir teknolojisinin alana getirdiği yenilik incelenecektir. Blokzincir teknolojisinin temel çıkış noktası, getirdiği paradigma değişimi ve tarihsel gelişimi ile günümüzde hangi problemlere çözüm getirdiği ortaya konacaktır.

 

2-) Coin ve Tokenlar, Akıllı Kontratlar (Smart Contracts), NFT (Non-Fungible Token/Nitelikli Fikri Tapu), DAO (merkezi olmayan otonom örgütler), Web3, Metaverse, ve Hukuki Düzenlemelere Giriş

Eğitmen: Dr. Fatih CENGİL

Ders Süresi: 1 Saat

İçeriği: Blokzincir teknolojisi ile geliştirilen Coin & Token’lar, Akıllı Kontratlar, NFT, DAO, ve Metaverse gibi yeni teknolojik çözümler incelenecektir. Web3 konsepti üzerinde tartışmalar ortaya konarak tüm bu kavramlara giriş yapılarak bu teknolojik gelişmelerin hukuk düzenine ve düzenlemelere etkisi incelenecektir.

Ders 2 :  KVK Mevzuatı, AML- KYC, CFT Ulusal mevzuat MASAK düzenlemeleri ve Uluslararası Mevzuat 

1 Eğitmen: Dr. Nafiye YÜCEDAĞ

Ders Süresi: 1 Saat

İçeriği: KVK mevzuatı kripto varlıklar bakımından incelenecektir. AML, KYC ve CFT alanındaki mevzuat ile MASAK düzenlemeleri incelenecektir. Bu husustaki uluslararası alandaki uygulamalar gösterilecek ve mevzuatın hukuka uygunluğu tartışılacaktır.

Ders 3 / Coinler, Tokenlar, Cüzdanlar, Merkeziyetsiz Finans – 3 saat

1-) Bitcoin, Ethereum ve Diğer Altcoinler, Stabil Coinler

Eğitmen: Fatih Cengil, Burak Gemalmaz

Ders Süresi: 1 Saat 30 Dakika

İçeriği: Bitcoin, Ethereum ve diğer önemli altcoinlerden bazıları incelenerek bunların arkasındaki SHA-256 şifreleme teknolojisi, anonimlik, şeffaflık ve merkeziyetsizlik özellikleri incelenecektir. Ethereum’un Bitcoin’in eksik bıraktığı alanları nasıl doldurduğu ve geliştirme süreci incelenecektir. Diğer bazı önemli altcoinlerin ise Ethereum Gas maliyetlerine ve başka sorunlara ne gibi çözümler getirdiği, stabil coinler ve bu coinler bağlamında PoS (Proof of Stake) ve PoW (Proof of Work) kavramları incelenecektir.

 

2-) Coinler ve Token’lar: Farkları, Coin borsaları, Merkeziyetsiz Finans Kavramı ve Çeşitleri ve Coinlerin saklanma yöntemleri: Cüzdanlar

Pratik Çalışma 1 – Metamask ile Cüzdan Edinme, Coin & Token Saklama

Eğitmen: Yusuf Eren Yıldız – Süleyman Mert ÖZCAN- Furkan GÜLEL, Alex Aksu

Ders Süresi: 1 saat 30 Dakika

İçeriği: Token kavramı ile Coin ve Token’ın birbirinden farklı yönleri incelenecektir. Bunların kullanıldığı borsalar, değiş-tokuş edilmesi, Merkezi ve Merkezi Olmayan Borsa Modelleri (CEX ve DEX), bunların iktisadi farkları, DeFi (Merkeziyetsiz Finans) kavramı ve hukuk düzenine getirebileceği olası sorunlara işaret edilecektir.Coinlerin saklanması yöntemleri ile sıcak ve soğuk cüzdanlar incelenecek, Public Key ve Private Key kavramları, Secret Phrase ve Hard wallet - Ledger vs gibi güvenlik önlemleri hakkında temel bilgi verilecektir. Coin & Tokenlar üzerindeki zilyetlik ve cüzdanlar arasındaki bağlantı incelenecektir.

Pratik İçeriği: Katılımcıların akıllı telefon veya bilgisayarları ile kendilerine hiçbir maliyet yüklemeksizin Metamask isimli uygulama üzerinden cüzdan edinmesi sağlanacaktır. Bu derste ayrıca, sonraki pratik derslere de temel olmak üzere Mainnet ve Testnet ağları hakkında bilgi de verilecektir. Katılımcıların sonraki pratik derslerde kullanılabilmesi için public adresslerini eğitmen ile paylaşması istenecektir. 

 

·         14.00-17.00 H. Burak Gemalmaz, Fatih Cengil,

Gülsüm Özalp (blockchain proje)

Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Özcan, Furkan Gülel, (legal eng/second life, akıllı kontratlar, fuzzy logic,akıllı kontrat incelenmesi pratik2 çalışması 3saat) 

Ders 4 /  Akıllı Kontratlar -  3 saat

1-) Akıllı Kontrat Kavramına Giriş, Akıllı Kontrat Tipleri,  Hukuki Niteliğe Sahip Akıllı Kontratların Oluşturulması, Fuzzy Logic Teorisi

Eğitmen: Dr. Fatih Cengil, Burak Gemalmaz

Ders Süresi: 2 Saat

İçeriği: Akıllı kontrat kavramının tarihsel gelişimi (Nick Szabo’dan itibaren) incelenecektir. Akıllı kontratlar ile blokzincir teknolojisinin birleştiği nokta gösterilerek, blokzincir teknolojisi ile akıllı kontratların hangi açılardan geliştirilebileceği ortaya konacaktır. NFT ve DAO gibi bazı akıllı kontrat tipleri kapsayıcı kavram olarak incelenecektir.

Hukuki manada sözleşmeler ile Akıllı Kontratların etkileşimi, IoT teknolojisi ve Kriptovarlıklar bağlamında incelenecektir. Legal Smart Contract/Smart Legal Contract kavramları arasındaki farklar ortaya konacaktır. Akıllı Kontratların nasıl oluşturulduğu, Binary sistemin kısıtlayıcılığına çözüm olarak doktrinde ortaya konan Fuzzy Logic yaklaşımı incelenecektir.

 

2-) Pratik Çalışma 2 – Örnek Bir Akıllı Kontratın İncelenmesi ve Airdrop

Eğitmen: Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Özcan, Furkan Gülel, Gülsüm Özalp

Ders Süresi: 1 Saat

İçeriği: Katılımcılarla OpenLaw ve diğer hukuki akıllı kontratların bulunduğu GitHub repository’leri incelenecek, buradaki akıllı hukuki kontratlar ele alınacaktır. Bu pratik derste yazılacak akıllı kontrat ile, 1. pratik çalışmada oluşturulan alınan cüzdanlara token Katılımcıların cüzdanlarına testnet üzerinden gönderilecektir (Airdrop).


Ders 5 : DAO - 3 Saat 

1-) DAO’ların Arkasındaki Teknoloji ve DAO’ların Çalışma Mekaniazması, Hukuki Durumlarına göre DAO’ların Adi Şirket ve Kooperatifler bağlamında İncelenmesi

Eğitmen: Fatih Cengil

Ders Süresi: 1 saat 30 Dakika

İçeriği: DAO’ların tanımı, çeşitleri, faaliyet alanları hakkında bilgi verilecektir. DAO’ların governance (yönetsel) yapısı, voting sistemi ve organization wallet’lar hakkında bilgi verilecektir. DAO’ların tüzel kişiliğe sahip olup olmadığı, dünyadaki uygulamalar ve bu DAO’ların mevzuattaki karşılığı ile gelecekteki olası yapıları hakkındaki tartışmalar ortaya konacaktır.

 

2-) Ünlü DAO’lar, Ortaya Çıkan Sorunlar, Pratik Çalışma  4 – DAO Akıllı Kontratının İncelenmesi, Governance Çeşitleri ve Örnek DAO Oluşturularak Voting Yapılması

Eğitmen: Yusuf Eren Yıldız, Av. Süleyman Mert ÖZCAN, Furkan Gülel, Okay Yavas

Ders Süresi: 1 saat 30 dakika

İçeriği: Günümüze dek faaliyete başlayan DAO’ların incelenerek karşılaştıkları problemler ele alınacaktır. TheDAO Hack vakası incelenerek “Code is Law” teorisi çerçevesinde günümüzdeki problemler ortaya konulacaktır.

Pratik İçeriği: Katılımcılar ile ortak kararlaştırılarak bir DAO yapısı kurgulanacak ve testnet üzerinde deploy edilecektir. DAO governance tokenları katılımcıların cüzdanlarına gönderilecektir. Community wallet’a test olarak oluşturulup gönderilmiş tokenların, başka bir cüzdana aktarımı hususunda DAO üyeleri arasında voting yapılarak teorinin somutlaştırılması amaçlanmaktadır.

Ders 6 :  NFT- 3 Saat 

Ders 6 / NFT – 3 saat

1-) NFT Kavramına Giriş, Tipleri ve Kullanım Alanları

Eğitmen: Gürkan Ketenciler

Ders Süresi: 30 Dakika

İçeriği: Bu derste NFT kavramı, tanımı, özellikleri incelenecek, NFT uygulamaları hakkında örnekler verilecektir. Sanat ve ticari anlamda kullanılan NFT’ler hakkında bilgi verilecektir.

2-) NFT’lerin Hukuki Durumları, Hukuki Korumaya Sahip NFT’ler, NFT Marketleri ve Sözleşmeleri

Eğitmen: Fatih Cengil

Ders Süresi: 1 Saat

İçeriği: Fikri ve sinai haklar bağlamında NFT’lerin hukuki durumları hakkında incelemeler yapılacaktır. NFT satış platformları gösterilerek bunların kullanıcı sözleşmeleri ve hukuki nitelikleri incelenecektir (Opensea ve LooksRare).

3-) Ünlü/Değerli NFT’ler,  Ortaya Çıkan Sorunlar, Pratik Çalışma 3 – NFT Akıllı Kontratının İncelenmesi ve Hukuki Dataya Sahip NFT Oluşturulması

Eğitmen: Av. Yusuf Eren YILDIZ – Süleyman Özcan, Furkan Gülel, Aleyna DOĞAN, Timur Bozca

Ders Süresi: 1 saat 30 Dakika

İçeriği: Ünlü ve değerli NFT’lerden örnekler gösterilecektir. NFT ve NFT ile finansmanı sağlanan projelerin oluşturmaya çalıştığı Tokenomics ve Metaverse evrenleri ile bunlarda karşılaşılan sorunlar hakkında incelemeler yapılacaktır.

Pratik İçeriği: Ünlü bir NFT’nin akıllı kontratı incelenecektir. Bu bağlamda basit bir NFT kontratı yazılacak, bu kontrata, NFT geliştiricisi Eğitimci’nin bu NFT üzerindeki tüm hakları fikri sınai haklar mevzuatı uyarınca Katılımcılara devrettiğini gösterir hukuki data eklenecektir. Bu bağlamda katılımcı sayısı kadar oluşturulan NFT, Katılımcıların ilk derste alınan cüzdanına aktarılacaktır.

Ders 7  :  Metaverse - 3 saat 

1-) Metaverse Kavramı, Hukuki Durumu, Metaverse içerisindeki kişi ve eşyaların hukuki durumu, VR denemesi
Eğitmen: Dr. Ubeydullah TÜRKYILMAZ
Ders Süresi: 2 Saat
İçeriği: Metaverse Kavramı ve geçmişten günümüze sanal dünyaların hukuki durumu hakkında bilgi verilecektir. Metaverse’e dahil olan hak süjelerinin hukuki durumu ve hakkın doğumu, bunlar arasındaki hukuksal ilişkiler ve buradaki eşyaların mülkiyeti/zilyetliği hakkında tartışmalar ortaya konacaktır.
2-) Ünlü Metaverse Projeleri ve Çalışma Prensipleri, Pratik Çalışma 5 – Tokenomics ve Hukuki Problemleriyle OtherSide
Eğitmen: Yusuf Eren Yıldız, Süleyman Özcan, Furkan Gülel Alex Aksu
Ders Süresi: 1 saat
İçeriği: Ekonomik büyüklükleri, çalışma prensipleri ve kullanıcılara verdikleri haklar yönüyle Ünlü metaverse projeleri ve hukuki durumları incelenecektir.
BAYC, APECoin ve OtherSide projeleri, Decentraland Örneği, bunların kullanıcı sözleşmeleri, Roadmap incelemesi ve NFT olarak yola çıkan bir projenin geldiği nokta ayrıntılı olarak incelenecektir. VR gözlük denemesi yapılacaktır.


Ders 8 :  Regulasyonlar - 3 saat 

Ders 8 / Regulasyonlar -  3 saat

1-) Kanun Taslağı ve çıkarılması beklenen kanunun temel bakış açısı, Kriptovarlık Şirketlerinin Sorumluluk Reddi Beyanları ve Kullanıcı Sözleşmeleri, Pratik Çalışma 6 – MASAK rehberi uyarınca örnek bir MASAK Bildirimi Yapılması

Eğitmen: Sermaye Piyasası Kurulu Burak Görmez, Barışcan Saç, Ayça Küçük, Abide Gülel Yusuf Eren Yıldız.

Ders Süresi: 3 Saat

İçeriği: Türk hukuku bakımından kripto varlıkların durumu ve bugüne dek yapılmış düzenlemeler incelenecek ve öneriler getirilecektir. Çıkması beklenen kanun üzerindeki bugüne kadarki tartışmalar ortaya konacaktır.

Popüler bazı kriptovarlık şirketlerinin sorumluluk reddi beyanları ve kullanıcı sözleşmeleri incelenecektir.

Pratik İçeriği: MASAK rehberi uyarınca bir Kripto Para borsası üzerinde KYC’si yapılmış bir kullanıcının örnek senaryo üzerinden MASAK bildiriminin yapılması konulu pratik ders verilecektir. 

3        Temmuz Pazar:

17:00 – 18.00 Sınav

Toplam: 1 Saat

 

*ders bitişleri kahve molaları olması sebebi ile 15dk kayabilir. 




EĞİTİM TARİHLERİ

Toplam Ders Saati: 24 Saat Ders+ 1 Saat Sınav

Toplam Ders Günü: 4 gün (2 Haftasonu)

Tarih: 25-26 Haziran 2022 Cumartesi – Pazar / 2-3 Temmuz 2022 Cumartesi - Pazar

Kontenjan: 40 Kişi ile Limitli (Ön Kayıt yaptıranlar arasından seçilecektir.)

EĞİTİM YERİ

 İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu


*** Ders Malzemesi: (Pratik dersler ve not alınması için Katılımcıların Bilgisayar, Tablet ya da Akıllı Telefonlarını Getirmesi Tavsiye Edilmektedir)

EĞİTİM ÜCRETİ

750 TL (KDV Dahil)  


Moderatörler

·         Prof. Dr. H. Burak GEMALMAZ - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi / burak.gemalmaz@lexc.io

·         Av. Abide Gülel LL.M / abide.gulel@lexc.io

·         Av. Ayca Küçük LL.M / Ayca.kucuk@lexc.io

·         Av. Zeki Edebalı / Zeki.edebali@lexc.io

·         Yusuf Eren Yıldız / Yusuf.yildiz@lexc.io

·         Süleyman Özcan / Suleyman.ozcan@lexc.io

·         Furkan Gülel / Furkan.gulel@lexc.io

  Konuşmacılar 

·         Prof. Dr. Ömer EKMEKÇİ - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı / o.ekmekci@istanbul.edu.tr

·         Ali İhsan GÜNGÖR - Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı / aigungor@spk.gov.tr

·         Prof. Dr. H. Burak GEMALMAZ - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi / b_gemalmaz@yahoo.com

·         Dr. Fatih CENGİL – Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi / m.fatihcengil@gmail.com

·         Dr. Nafiye YÜCEDAĞ - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi / nyucedag@istanbul.edu.tr 

·         Ubeydullah TÜRKYILMAZ,LL.M – Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi /  u.turkyilmaz@yalova.edu.tr

·         Burak GÖRMEZ – Sermaye Piyasası Kurulu / burak.gormez@spk.gov.tr

·         Barışcan SAÇ   - Sermaye Piyasası Kurulu / bcan.sac@spk.gov.tr bariscansac@yahoo.com

·         Sinem CANTÜRK / KPMG Fintech & Digital Finance Leader / scanturk@kpmg.com.tr

·         Gürkan KETENCİLER – Splash / Bilgi Üniversitesi Blockchain Araştırma Grubu / gurkan@ketenciler.com

·         Alex AKSU – Cybor Holding Ceo / Alexaksu@cyborholding.com

·         Gökhan ÖNAL / LPS CHAIN Ceo /gokhan@lpschain.com

·         Gülsüm ÖZALP – Atez Yazılım Teknolojileri Anonim Şirketi- Blockchain Proje Lideri / ummugulsum.ozalp@atez.com.tr

·         Aleyna Dogan - NFTimes / aleyna.nftimes@gmail.com

·         Timur Bozca – Bozca Design / timur@bozca.me



VERİLECEK BELGE veya SERTİFİKANIN ADI

Program sonunda yapılacak sınavda 50 puan ve üzeri alarak başarı gösteren katılımcılara %80 devam koşulunu sağlamaları halinde İstanbul-SEM onaylı Başarı sertifikası verilecektir. Sınavda başarı gösteremeyen katılımcılara , %80 devam koşulunu sağlamaları halinde katılım belgesi verilecektir.

*** Devam koşulu sağlanmadığı durumda bu programdan belge verilememektedir.





KİMLER KATILABİLİR ?

 Avukatlar, Stajyer Avukatlar, Hakimler, Savcılar, Hukuk Fakültesi Öğrencileri, Regülasyon Kurumları Uzmanları (Rekabet Kurumu, SPK, Merkez Bankası, MASAK, Borsa İstanbul vb.).

BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

Halk Bankası Beyazıt Şubesi
Şube kodu : 820
Hesap No : 06200404
IBAN : TR87 0001 2009 8200 0006 2004 04

* Merkezimize yapılacak olan eğitim ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;

Alıcı adı kısmına : İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araş.
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi eğitim(Eğitim adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır…


KREDİ KARTI İLE ÖDEMELER HAKKINDA

Kredi Kartlarına Tek Çekim yapılabilmektedir. 

Kredi Kartı Ödemeleri İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezinde Yapılmaktadır.


ÜCRET İADELERİ HAKKINDA GEREKLİ BİLGİ
Herhangi bir Eğitimden vazgeçme durumunda, Eğitimi başlama tarihinden en az 5 iş günü öncesinden haber verilerek mazeret dilekçesini İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sunmalıdır. Sunulan mazeret Dilekçesi İstanbul – SEM yönetiminden geçtikten ve kabul edildikten sonra iade edilir. İade şartları ise merkeze sunulan mazeret dilekçesinin başvuru yapan kişinin iban no su ve yatırılan dekont gereklidir.kesilen fatura iade edilmelidir.Gerekli olan belgeler gelmediği süreçle iade edilemez.

Muhasebe Birimi : 0212 440 00 00 / 13077 


İSTANBUL - SEM EĞİTİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

Hizmet Sözleşmesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ