Barista Eğitimi
8 saatlik bir eğitimdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda, katılımcının isteğine bağlı olarak SCAE sertifikası alınabilir.
İçeriği aşağıdaki gibidir:
Genel kahve bilgileri, yetiştirici ülkeler, tarihi, kahve çekirdek türlerini tanımak ve anlamak, tazelik süreleri.
Kahve çekirdeği kavurulması hakkında temel bilgiler.
Kahve demleme yöntemleri ve standartları.
Kahve öğütme, dozajlama ve tamping standartları
Espresso makinesi çalışma düzeni ve genel sorun çözme bilgileri.
Temel süt işleme teknikleri.
Öğütücü makinasının tanıtımı, kullanım şekli ve kalibrasyonları.
Basınçlı kahve makinası tanıtımı, uygulamalı kahve yapımı ve süsleme.
2 - BARİSTA UZMANLIK EĞİTİMİ
Günde 8 saat süren, 2 günde tamamlanan bir eğitimdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda, katılımcının isteğine bağlı olarak SCAE sertifikası alınabilir.
Kahve bitkisinin coğrafi kökeni ve farklı coğrafyalar yetişmesi hakkında.
Kahve türleri, aromaları, tatları ve içerdikleri kafein oranları.
Hasat yöntemleri ve kahveye etkisi
Kahve öğütme, dozajlama ve tamping standartları
Kahve işleme yöntemleri özütleme & demleme, aroma & tat üzerindeki etkisi
Uzman seviye süt teknikleri ve kullanılan kahveye göre hazırlama
Kahve Barista menüsü standartları
Barista çalışma alanı temel hijyen kuralları.
Temizlik,bakim,sorun giderme
Kahve kavurma hakkında detaylı bilgilendirme
3 - BARİSTA PROFESYONELLİK EĞİTİMİ
Günde 8 saat süren, 3 günde tamamlanan bir eğitimdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda, katılımcının isteğine bağlı olarak SCAE sertifikası alınabilir.
Barista temel eğitimi ve uzmanlık eğitimini almış, 6 ay aktif olarak baristalık yapmış öğrenciler kabul edilecektir.
Intermediate Barista eğitim programı içeriklerini daha detaylı olarak kapsar.
Kahve kültürü, tarihi, tüketimi ve içilme alışkanlıkları
Popüler kahve türleri, etkisi ve yetiştirilmesi
Kahve meyvesinin yetişmesi ve oluşumu
Kahve yetiştirilen kıtalar ve ülkeler
Kahve üreten ülkelerin coğrafi koşulları
Hasat yöntemleri ve kahveye etkisi
Islak ve kuru kahve işleme yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları
Yeşil kahvenin seçilmesi ve kusurları
Kahve borsası ve dünya kahve fiyatları
Kahve sertifikası veren kurumların filozofisi ve öncelikleri
Kahve kavurmanın kimyası, fiziği ve diğer önemli hususları
Kavrulmuş kahvenin paketlenme işlemi
Kahvenin öğütülme işlemi ve kalibrasyonları
Kahve makineleri ve teknolojileri
Kahve makinelerinin temizlik aşamaları
Kahvede kullanılan süt çeşitleri ve hazırlanması
Kahvede suyun kalitesi, önemi ve kahvenin tadına etkisi
Kahve yapımında kullanılan suyun filtreleme sistemleri
HACCP
Profesyonelce kahve tadımı ve degustasyonu
Kafeinin kahveden çıkarılma metotları
EĞİTİM TARİHLERİ
BARİSTA TEMEL EĞİTİMİ
Eğitim başlangıcı: 06/10/2018
SAAT : 10:00 - 18:00
Toplam:08 Saat ( 1 Gün)
BARİSTA UZMANLIK EĞİTİMİ
Eğitim başlangıcı: 29-30 Kasım 2018
SAAT : 10:00 - 18:00
Toplam: 16 Saat/2 Gün
BARİSTA PROFESYONELLİK EĞİTİMİ
Eğitim başlangıcı: "eğitim tarihi yakında açıklanacaktır"
SAAT : 00:00 - 00:00
Toplam:24 Saat / 3 Gün
EĞİTİM YERİ
İSTANBUL ÜNIVERSITESI SOSYAL TESISLERI
BALTALIMANI MAH., BALTALIMANI HISAR CAD.NO:58, SARIYER/İSTANBUL
EĞİTİM ÜCRETİ
1. Barista Temel Eğitimi (1GÜN) 900 ₺ KDV Dahil
2. Barista Uzmanlık Eğitimi (2GÜN) 2000 ₺ KDV Dahil
3. Barista Profesyonellik Eğitimi (3GÜN) ........₺ KDV Dahil
VERİLECEK BELGE veya SERTİFİKANIN ADI
Eğitim sonunda yapılacak olan uygulamalı sınavdan başarılı olan katılımcılarımıza Başarı Sertifikası,başarısız olan ve devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılarımıza ise Katılım Belgesi verilmektedir.
KİMLER KATILABİLİR ?
İlgisi olan herkes katılabilir.
BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ
KREDİ KARTI İLE ÖDEMELER HAKKINDA
Paraf Kart ( Halk Bankası ) 3 Taksit , Diğer Kredi Kartlarına Tek Çekim yapılabilmektedir.
Kredi Kartı Ödemeleri İ.Ü.Sürekli Eğitim Merkezinde Yapılmaktadır.
ÜCRET İADELERİ HAKKINDA GEREKLİ BİLGİ
Muhasebe Birimi : 0212 440 00 00 / 13077
İSTANBUL - SEM EĞİTİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ
Hizmet Sözleşmesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ