BARİSTA EĞİTİMLERİ

Barista4(renkli)Barista1

(EXPLORER DAN GİRENLER TARİHLERİ '' YIL - AY - GÜN '' ŞEKLİNDE ARALARA (- ) TiRE iŞARETi KOYULACAK ŞEKİLDE GİRMELİLERDİR) ÖRNEK: 1983 - 12 - 14





ADINIZ :

SOYADINIZ :

TC KİMLİK NO:

DOĞUM TARİHİ:

KATILMAK İSTEĞİNİZ GRUP:
 1. Barista Temel Eğitimi
 2. Barista Uzmanlık Eğitimi
 3. Barista Profesyonellik Eğitimi
 4. Workshop Demleme teknikleri
 5. Workshop Coffee Mixology Eğitimi
 6. Workshop Evdeki Barista Eğitimi

EĞİTİM DURUMUNUZ:

CİNSİYET:
 ERKEK KADIN

E-POSTA:

CEP TELEFONU:

SABİT TELEFON:

MESAJINIZ:

İLETİŞİM BİLGİLERİM KULLANILARAK '' İSTANBUL - SEM '' BÜNYESİNDE BULUNAN EĞİTİM HİZMETLERİNE İLİŞKİN EĞİTİM AMAÇLI HABERLEŞME YAPILMASINA İZİN VERİYORUM.
 İZİN KUTUCUĞU

 Sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum ( Sözleşmeye ulaşmak için tıklayınız )

captcha

1 - BARİSTA TEMEL EĞİTİMİ

8 saatlik bir eğitimdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda, katılımcının isteğine bağlı olarak SCAE sertifikası alınabilir.

İçeriği aşağıdaki gibidir: 

Genel kahve bilgileri, yetiştirici ülkeler, tarihi, kahve çekirdek türlerini tanımak ve anlamak, tazelik süreleri.

Kahve çekirdeği kavurulması hakkında temel bilgiler.

Kahve demleme yöntemleri ve standartları.

Kahve öğütme, dozajlama ve tamping standartları

Espresso makinesi çalışma düzeni ve genel sorun çözme bilgileri.

Temel süt işleme teknikleri.

Öğütücü makinasının tanıtımı, kullanım şekli ve kalibrasyonları.

Basınçlı kahve makinası tanıtımı, uygulamalı kahve yapımı ve süsleme.

2 - BARİSTA UZMANLIK EĞİTİMİ

Günde 8 saat süren, 3 günde tamamlanan bir eğitimdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda, katılımcının isteğine bağlı olarak SCAE sertifikası alınabilir.

 

İçeriği aşağıdaki gibidir: 

Kahve bitkisinin coğrafi kökeni ve farklı coğrafyalar yetişmesi hakkında.

Kahve türleri, aromaları, tatları ve içerdikleri kafein oranları.

Hasat yöntemleri ve kahveye etkisi

Kahve öğütme, dozajlama ve tamping standartları

Kahve işleme yöntemleri özütleme & demleme, aroma & tat üzerindeki etkisi

Uzman seviye süt teknikleri ve kullanılan kahveye göre hazırlama

Kahve Barista menüsü standartları

Barista çalışma alanı temel hijyen kuralları.

Temizlik,bakim,sorun giderme

Kahve kavurma hakkında detaylı bilgilendirme

3 - BARİSTA PROFESYONELLİK EĞİTİMİ

Günde 8 saat süren, 3 günde tamamlanan bir eğitimdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda, katılımcının isteğine bağlı olarak SCAE sertifikası alınabilir.

Barista temel eğitimi ve uzmanlık eğitimini almış, 6 ay aktif olarak baristalık yapmış öğrenciler kabul edilecektir.

Intermediate Barista eğitim programı içeriklerini daha detaylı olarak kapsar.

Kahve kültürü, tarihi, tüketimi ve içilme alışkanlıkları

Popüler kahve türleri, etkisi ve yetiştirilmesi

Kahve meyvesinin yetişmesi ve oluşumu

Kahve yetiştirilen kıtalar ve ülkeler

Kahve üreten ülkelerin coğrafi koşulları

Hasat yöntemleri ve kahveye etkisi

Islak ve kuru kahve işleme yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları

Yeşil kahvenin  seçilmesi ve kusurları

Kahve borsası ve dünya kahve fiyatları

Kahve sertifikası veren kurumların filozofisi ve öncelikleri

Kahve kavurmanın kimyası, fiziği ve diğer önemli hususları

Kavrulmuş kahvenin paketlenme işlemi

Kahvenin öğütülme işlemi ve kalibrasyonları

Kahve makineleri ve teknolojileri

Kahve makinelerinin temizlik aşamaları

Kahvede kullanılan süt çeşitleri ve hazırlanması

Kahvede suyun kalitesi, önemi ve kahvenin tadına etkisi

Kahve yapımında kullanılan suyun filtreleme sistemleri

HACCP

Profesyonelce kahve tadımı ve degustasyonu

Kafeinin kahveden çıkarılma metotları

BARİSTA TEMEL EĞİTİMİ

Eğitim başlangıcı: "eğitim tarihi yakında açıklanacaktır"

SAAT : 10:00 - 18:00

Toplam:08 Saat ( 1 Gün)

BARİSTA UZMANLIK EĞİTİMİ

Eğitim başlangıcı: 01-02-03 Aralık 2017

SAAT : 10:00 - 18:00

Toplam: 24 Saat/3 Gün

BARİSTA PROFESYONELLİK EĞİTİMİ

Eğitim başlangıcı: "eğitim tarihi yakında açıklanacaktır"

SAAT : 00:00 - 00:00

Toplam:24 Saat / 3 Gün

Eğitim Ücreti


1. Barista Temel Eğitimi            (1GÜN)                    700 TL KDV Dahil
2. Barista  Uzmanlık Eğitimi       (3GÜN)                 1620 TL KDV Dahil 
3. Barista Profesyonellik Eğitimi (3GÜN)                1890 TL KDV Dahil

 

 

EĞİTMEN KADROSU

SAM ÇEVIKÖZ

IMG-20160729-WA0012

Verilecek Belge ve/veya Sertifikanın Adı:

Eğitim sonunda yapılacak olan uygulamalı sınavdan başarılı olan katılımcılarımıza Başarı Sertifikası,başarısız olan ve devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılarımıza ise Katılım Belgesi verilmektedir.

Eğitim Ücreti:
" Demleme teknikleri 150 lira (KDV dahil)
  Coffee Mixology 180 lira (KDV Dahil)
  Evdeki Barista 200 lira (KDV Dahil) *
.
*İstanbul Üniversitesi SEM tarafından düzenlenen Demleme teknikleri veya Coffee Mixology eğitimini satın almış kişilere %10 indirim uygulanacaktır . "
.
Eğitim Saati : Her eğitim 3 saattir.
Eğitim Yeri :   İ.Ü.Balta limanı Sosyal Tesisleri