Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması Ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı Sonuçları Açıklandı

YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında ikincisi açılan “Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı” sonuçları açıklandı.

Çağrı ile üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Çağrı kapsamında başvuru yaparak desteklenmeye hak kazanan üniversitelerin kayıtlı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim elemanları faydalanabilecektir. Başvurusu Kabul edilen üniversitelerin sundukları projelerde proje yürütücüsü olarak görev alan personele ve diğer proje personeline her ay için Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) verilecektir. Bunun dışında üniversitelerin Proje kapsamında sundukları toplantı ve organizasyon giderleri ile üniversite dışından alınacak eğitimler için verilecek ücretler program kapsamında %100 hibe destek şeklinde TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

2014 yılında ilk başvurularını alan ve 14 üniversitenin desteklendiği Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı, bu yıl 17 Şubat – 10 Nisan 2015 tarihleri arasında açık kalmış, 61 üniversite Çağrıya başvuru yapmıştır. Alanında uzman kişilerce oluşturulan panellerde gerçekleştirilen değerlendirme neticesinde 35 üniversite desteklenmeye hak kazanmıştır. Çağrı kapsamında desteklenecek üniversitelerin alfabetik listesi aşağıda yer almaktadır:

• ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
  • SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
  • TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ

KAYNAK: http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/universitelerde-girisimcilik-sertifika-programi-olusturulmasi-ve-yurutulmesi-2015-yili-cagrisi

1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi İçin ;

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: PROF.DR.NİLGÜN ÇİL YAVUZ

PROJE YÜRÜTÜCÜ YARDIMCISI : YRD.DOC.DR.İBRAHİM ZEKİ AKYURT